Temaer
Naturskader
Vilde vejrfænomener som stormfloder og skybryd kan give store skader på din bolig og ejendele. Få indsigt i forebyggelse, sikring af værdier og korrekt håndtering af skader her.
Ifølge Kystdirektoratet, så er et dige en menneskeskabt konstruktion på land, som er placeret langs en kyst eller et vandløb. Diget er en skrånende forhøjning i landskabet, som i reglen er bevokset med græs. Formålet med et dige er at beskytte mod oversvømmelser. Diger er højere end de bagvedliggende områder og kan derfor beskytte et lavereliggende område bagved mod oversvømmelse fra havet, fjorde eller lignende.
Bemærk, at det kun er ejendomme, som ligger bagved et dige, der er berettiget til erstatning. Ikke alle diger er registreret i Kystatlas.
Læs mere om diger på Kystdirektoratets hjemmeside
Guide til Kystatlas
Sådan finder du registrerede diger:
- Gå til Kystdirektoratets hjemmeside
- Klik på linket ’Gå til Kystatlas’ i bunden af siden.
- Brug søgefeltet øverst til venstre, kaldet ’Adressesøgning’.
- Indtast din adresse og tryk på søgeikonet eller Enter.
- Når din adresse vises på kortet, gå til menuen øverst til højre.
- Klik på ikonet længst til højre, som hedder ’Lagliste’.
- I laglisten, sæt flueben ved ’Registrerede diger’.
- Se om din ejendom ligger bag de sorte streger på kortet. Disse streger markerer de diger, som er registreret af Kystdirektoratet.
Hvad er et skybrud?
I Danmark defineres et skybrud som et regnskyl, hvor der falder mere end 15 millimeter på 30 minutter eller derunder.
Læs mere om skybrud hos DMI
Dit forsikringsselskab kan dog have en anden definition, og det er den definition, som fremgår af dine aftalevilkår med forsikringsselskabet, som gælder, hvis du bliver ramt. Forsikringsmæssigt anses det ofte som et skybrud, når ikke-tilstoppede afløb og kloaksystemer ikke længere kan lede de store vandmængder væk.
Nogle selskaber definerer også et skybrud som 40 mm regn på 24 timer eller 1-2 mm i minuttet.
Klager over forsikring
Er du uenig i forsikringsselskabets afgørelse? Og har du forgæves forsøgt at få afgørelsen ændret? Så kan du klage til Ankenævnet for Forsikring. Klagen skal vedrøre din egen private forsikring.
Lyt til vores podcast om stormfloder
I denne episode fortæller kontorchef i Forbrugerpolitisk Center, Susanne Aamann, hvad du skal gøre, hvis dine ejendele bliver ramt af stormflod.