Nethandel #heltsikkert

Problemer med fragt og levering

Her kan du se, hvad du kan gøre, hvis din pakke bliver forsinket eller slet ikke kommer frem, eller hvis webshoppen ikke svarer på dine henvendelser.

Problemer med fragt og levering

Har du handlet i en webshop uden for EU, er du kun dækket af de danske forbrugerregler, hvis webshop markedsfører sig over for danskere, fx hvis sproget er dansk, og du kan betale i danske kroner.

Markedsfører webshoppen sig ikke mod danskere, vil det normalt være lovgivningen i butikkens hjemland, der gælder.

Læs mere om nethandel uden for EU >>

Hvem har ansvaret for pakken?

  • Du overtager ansvaret for varen, når du modtager pakken. Det er derfor webshoppens ansvar, hvis pakken fx forsvinder under fragten eller går i stykker.
  • Hvis du har aftalt med webshoppen eller fragtselskabet, at pakken fx skal lægges i din garage, vil leveringen være sket, når pakken er lagt i garagen. Herefter vil du have ansvaret for pakken.
  • Du har selv ansvaret for varen under fragten, hvis du har indgået en aftale om fragt med et fragtfirma, som ikke er et, webshoppen tilbyder. Sker der skade under transporten, er det fragtfirmaet, du skal klage til, og ikke webshoppen.
  • Du har også ansvaret for pakken under returnering, hvis du fortryder købet. Hvis der skulle ske en skade på varen under transporten retur til webshoppen, er det dig, der har ansvaret.

Kontakt din bank, hvis:

  • Webshoppen trækker flere penge end aftalt
  • Du ikke modtager varen eller får en forkert vare
  • Du fortryder købet, inden du modtager varen, og webshoppen ikke tilbagebetaler dine penge

Banken kan i de tilfælde tilbageføre dine penge til din konto, hvis du har betalt med betalingskort. Du skal inden forgæves have forsøgt at komme i kontakt med webshoppen.

Læs mere på Forbrugerombudsmanden >>

Om Nethandel #heltsikkert

Nethandel #heltsikkert giver dig én samlet indgang til myndighedernes information om, hvordan du handler sikkert på nettet, og hvad du kan gøre, hvis det er gået galt.


Nethandel #heltsikkert er blevet til i et samarbejde mellem 14 myndigheder.

Se, hvem der står bag Nethandel #heltsikkert