Pressemeddelelse
Utilfreds restaurantgæst klagede for sent over maden
En forbruger klagede først flere dage efter en julefrokost over restaurantens fiskefileter, grønlangkål, leverpostej, frikadeller og flæskesteg. Den sene klage gjorde det svært for forbrugeren at få medhold, viser afgørelsen af sagen i Ankenævnet for Hotel, Restaurant og Turisme.
Denne pressemeddelelse er udsendt den 28. maj 2019.
”Tjener, der er en flue i min suppe!” I den gamle frase ligger også en læring. Nemlig, at det er vigtigt at klage med det samme og ikke vente, til man er kommet hjem, hvis man er utilfreds med maden på en restaurant eller café.
Klag straks, så kokken får mulighed for at rette op på skaden, lyder rådet fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen efter en afgørelse i Ankenævnet for Hotel, Restaurant og Turisme.
Her fik en restaurantgæst ikke medhold i, at hun havde krav på et afslag i prisen på maden, blandt andet fordi hun ikke havde klaget på stedet og givet restauranten mulighed for at løse problemet.
Generelt gælder det for oplevelsesprodukter såsom restaurantbesøg, teater og koncerter, at du skal klage på stedet, hvis du er utilfreds med noget. Arrangøren skal have mulighed for at løse problemet og for eksempel tilbyde dig ny mad eller et nyt sæde i teatersalen. Klager du ikke på stedet, kan du få svært ved at få medhold i en senere klagesag,
siger forbrugerjuridisk chef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Susanne Aamann.
I sagen fra Ankenævnet for Hotel, Restaurant og Turisme havde forbrugeren bestilt en julefrokost til sig selv og sin familie på et slotshotel. Den samlede regning for maden lød på 2.950 kroner.
Under besøget klagede forbrugeren over de brunede kartofler, som hun mente, var blevet varmet alt for længe. Personalet gav forbrugeren og hendes familie et nyt fad med brunede kartofler.
Først nogle dage efter besøget sendte forbrugeren en mail til restauranten, hvor hun også klagede over fiskefileter, grønlangkål, leverpostej, frikadeller og flæskesteg. Forbrugeren ønskede et afslag i prisen, men det afviste restauranten.
Sagen endte i Ankenævnet for Hotel, Restaurant og Turisme, som blandt andet lagde vægt på, at forbrugeren under besøget alene havde klaget over de brunede kartofler, som blev byttet til nogle andre.
Derudover lagde ankenævnet vægt på, at forbrugeren ikke kunne dokumentere, at der havde været mangler ved maden, for eksempel i form af billeder og film.
Er du utilfreds med café- eller restaurantmaden, er det vigtigt, at du kan bevise din påstand. Derfor er det en god idé, at du sikrer dig bevis for, at maden har mangler for eksempel i form af billeder og film,
siger Susanne Aamann.
For yderligere information:
Kontakt Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens pressesekretariat: 41 71 50 98