Penge og forsikring

Uafhængig økonomisk rådgivning

Bankrådgiveren sælger bankens produkter. En uafhængig økonomisk rådgiver kan give dig et bredere overblik over din økonomi og rådgive om flere muligheder.

Uafhængig økonomisk rådgivning

Gratis råd om gæld

Har du gæld, kan du måske være bedre stillet ved at søge hjælp hos fx Forbrugerrådet Tænks gældsrådgivning eller Finans Danmark, der i samarbejde med KFUM og Settlementet yder gratis gældsrådgivning. Den gratis gældsrådgivning er rettet mod borgere på fx overførselsindkomst eller med lav indkomst.

Læs mere om Forbrugerrådet Tænks gældrådgivning 

Læs mere om Finans Danmarks gældsrådgivning 

Finanstilsynet kvalitetsstempler økonomiske rådgivere

I dag er det muligt for alle at slå sig ned som finansiel rådgiver, økonomisk rådgiver, gældsrådgiver eller andet, der kan indikere, at man er ekspert på det finansielle område. 

Alle, der bruger betegnelsen finansiel rådgiver, skal dog være certificeret hos Finanstilsynet. Ordningen skal sikre, at forbrugerne får leveret økonomisk rådgivning af personer med dokumenterede finansielle kompetencer. Desuden skal rådgiveren have en ren straffeattest.

Læs mere hos Finanstilsynet

Klage over uafhængige økonomiske rådgivere

Hvis du oplever, at rådgivningsydelsen ikke lever op til det aftalte, kan du klage til Mæglingsteamet for Forbrugerklager Du skal sørge for, at have din dokumentation i orden. Det vil sige, at du skal gemme alle papirer og andet, der kan dokumentere hændelsesforløbet.

Klag til Mæglingsteamet for Forbrugerklager

Relevant lovgivning

Bekendtgørelse af lov om finansielle rådgivere, investeringsrådgivere og boligkreditformidlere