Penge og forsikring

Budget og privatøkonomi

Vil du gerne holde mere styr på indtægter og udgifter? Prøv budgetskabelonen på Rådtilpenge.dk, og få et overblik over, hvor mange penge du har til forbrug. Læs også om pension, livsforsikring, testamente og arv.

Budget og privatøkonomi

Når du flytter hjemmefra, står du selv med ansvaret for dine penge. På Rådtilpenge.dk, som Finanstilsynet står bag, finder du en guide til at få styr på din privatøkonomi som udeboende.

Hele guiden til privatøkonomi når du flytter hjemmefra, kan findes på Rådtilpenge.dk 

Indtægter og udgifter

På Rådtilpenge.dk, som Finanstilsynet står bag, kan du lære mere om, hvordan man håndterer privatøkonomien som udeboende. Du kan lære om:

  • hvilke indtægter og udgifter du skal holde styr på
  • hvilke hjemmesider du med fordel kan bruge
  • hvordan du forholder dig til forsikringer, A-kasser og opsparing

Læs mere om indtægter og udgifter 

Sparetips i hverdagen

Med Finanstilsynets 15 sparetips får du inspiration til at spare i hverdagen. Du kan både spare på elregningen, bankgebyrerne, transporten og madvarerne. Sammenlagt kan disse besparelser give plads til lidt ekstra sjov, selvom der ikke er så mange penge til rådighed.

Se de 15 sparetips på Rådtilpenge.dk 

Når familien vokser, og et nyt barn kommer til verden, er der nye udgifter for de nybagte forældre.

Det kan være svært at skabe overblik over, hvordan barnet påvirker din families privatøkonomi. På Rådtilpenge.dk, som Finanstilsynet står bag, finder du  information om privatøkonomi målrettet vordende forældre og nye børnefamilier.

Se de gode råd om privatøkonomi til nye børnefamilier på Rådtilpenge.dk

Quiz om den aktive forbruger

Tag quizzen